Alla kör sämre än medelsvensson...

...ibland.

Både du och jag.

Visst finns de som kör som vore Gud. Likaså finns de som aldrig borde ha fått körkort eller på ålderns höst tappat väl mycket av sinnen, omdöme och körförmåga.

Men liksom alla däremellan kör även "felfria Gudar" dåligt emellanåt. Handen på hjärtat; visst har det hänt att även du kört dåligt någon gång. Utsatt dig, passagerare och medtrafikanter för risk. Kanske t o m fler än enstaka gång? I så fall är även du en härligt normal människa, liksom jag är. (Finns det egentligen något värre än "felfria" människor?).

För oss som ibland felar, trots att vi inte vill, finns en bra metod att minimera farligt dålig körning. Metoden bygger på självanalys, är enkel och snabb. Den innebär att du efter varje körning ställer dig själv tre frågor:

1. Var det något som stack ut under körningen?

2. Hur påverkade det medtrafikanterna?

3. Kunde du ha kört bättre på något sätt?

Om du tar till vana att göra denna enkla uppföljning av din egen insats, så kommer du snabbt att utvecklas till en tryggare och säkrare förare.

Kör med insidan,

Johan

 

PS.

Om du gillade detta tips, kanske du är intresserad av att läsa fler tips av min vän Paul Ripley. Googla "Driver Risk Dynamics" så finner du Pauls webplats.