Albanien tour Dag 8 (Bilder)

Dag 8 18/7

Denna natten sov vi som stockar. Det blev en rätt så sen kväll igår.

Vi fick börja dagen med att baka kladdkaka eftersom det var Darias födelsedag. Så mitt i tandborstningen kom vi ner och sjöng för henne. Hon såg ut som om hon sett ett spöke! Vi rullade vidare och trotts att detta skulle vara en bilsemesterresa så blev det en offrad dag. Där var flera trånga passager med kvistar och stenar som tog i underredet. Vi klarade nog oss bra men Peter fick punktering och gubben i jeepen slog sönder kopplingen. Så han måste ha knuff eller drag hjälp för att komma gång i 2:ans växel. Navaran har även börjat ryka blått. Vi har även sett en varg.

Jeepen fick ju som sagt lite problem i och med att han inte kunde växla. Så han fick bli bogserad upp för en del backar i skogen. När vi kommit ner från bergen tog vi oss till en stad på för att äta middag. Vi blev tipsade av en lokalbo på vart vi skulle gå så där klämde vi in oss 19pers i en liten restaurang. Men det gick bra och vi anordnade även en tårta och ett tårtljus till Daria. När vi skulle gå fick vi present av kvinnan i restaurangen. Hon köpte nått inhemskt godis till oss som vi inte har vågat smaka än.

Problemet var ju nu jeepen som var trasig. Vi åkte tillbaka till en bensinmack där jeepen var parkerad och vi knuffade igång den. Sen åkte vi, Oskar och Jaeck med jeepen till Tirana där vi skulle lämna den på service. Problemet var ju att han inte kunde stanna eftersom han inte kunde koppla. Så när vi kom in i stan blev det en spännande färd där vi blockerade rondeller, korsningar, körde mot rött osv. Detta utan att någon verka bry sig. Men vi fick fram jeepen till en mekaniker utan att han behövde stanna! Hatten av för oss!

I natt sover vi på ett hotell och vi vill vill inte påstå att hotellvistelsen börjat bra för oss. Toaletten var sönder i vårt första rum och vi saknade fjärrkontrollen till ac:n. Så efter lite tjat fick vi ett annat rum, ett reservdelsrum verkar det som :p hör var två enkelsängar men ett dubbelsängstäcke. Och det var inte färdigt städat :(

Men nu har vi iaf fått duscha och hoppas nu på en ordentlig nattssömn.

 

Albanien tour Dag 9 (Bilder)