Aftonbladets tester av vinterdäck

Läste Aftonbladets vinterdäcktest som publicerades för inte så länge sedan. I år delar Nokian Hakkapeliitta 7 förstaplatsen med Goodyear Ultra Grip Ice Arctic när det gäller den dubbade klassen. Citat från Aftonbladet "Nokian är som vanligt bästa val för den som behöver säkerhet och framkomlighet på vinterväglag och testlagets överlägsna favorit. Det styr exakt i alla situationer och överraskar aldrig. Det är lugnt på asfalt, men har långa bromssträckor"

I odubbade klassen hamnade Nokian Hakkapeliitta R på tredje plats efter Goodyear Ultra Grip Ice+ och Dunlop SP Ice Sport. Omdömet var ändå riktigt bra, från Aftonbladet "Finnarna visar att ett däck utan dubb faktiskt kan utmana en del av dubbdäcken på is, däcket är lättkört och styr bra även på sladd, grymt! Problemen kommer på asfalt där det bromsar dåligt och är utan harmoni, men ändå – utan att vara lurigt."

Hela testet finns att läsa/köpa här http://www.aftonbladet.se/bil/article15622937.ab Var kul att se att de uppmärksammat den nya däckmärkningen inom EU och problematiken som kommer med den.

comments powered by Disqus