3:e gången gilt, Hakka-skydd.

Det är tredje spiken på 1 år som sätter sig i ett däck! Jag har nog aldrig haft sådan otur.

Dessvärre så fungerade inte processen runt Hakka-skyddet så bra den här gången. Förra gången saknades jag i registret, men det löste sig efter en tids letande hos vägassistansen. Den här gången fanns jag med i registret direkt, men vägassistansen kunde inte hitta någon annan däckverkstad än i Norrköping, jag bor i Linköping och det är 4 mil mellan städerna.

Eftersom spiken satt kvar så kunde jag fortfarande köra bilen då det var mycket luft kvar i däcket. Jag tog upp det och tyckte att det var onödigt att skicka bärgning då jag kan köra bilen till verkstaden istället. De som är närmast mitt jobb är Däckhuset i Jägarvallen så jag föreslog att jag skulle åka dit efter som det dels är nära jobbet (så jag kan gå till jobbet) och dels för att det är det stället som vägassistansen skickat mig till förra gången. Hon jag pratade med hade problem med att hitta några däckverkstäder i Linköping(!) men tyckte att det lät som en god idé och sa att det var OK att åka dit.

Jag lämnade in bilen och visade upp min Hakkafolder där det står uppgifter om var däcket är köpt och när, så Däckhuset menade att det skulle lösa sig.

När jag sedan kom för att hämta upp bilen efter jobbet hade Däckhuset varit i kontakt med Vianor i Norrköping där jag köpte däcken och de menade på att Hakka-skyddet endast gäller om däcket måste bytas helt och hållet, inte för reparationer! Mycket konstigt tyckte jag eftersom jag lagat ett vinterdäck tidigare (se tidigare inlägg) och även ett av sommardäck och då aldrig behövt lägga ut något. Efter en tids diskussion tyckte Däckhuset att det inte var så mycket att orda om utan de bjöd på jobbet ändå. Tack för det Däckhuset! Hakka vägassistans kunde fungerat bättre och skött kommunikationen med däckverkstaden som de gjort vid tidigare tillfällen och Vianor i Norrköping behöver nog gå igenom vad som gäller i Hakka-skyddet.

När jag läser sidorna här på Hakkapedia om Hakka-skyddet och Hakka-vägassistans så tolkar iallafall jag det som att om däcket inte kan repareras så byts det, men om det går att reparera så görs givetvis det.

comments powered by Disqus