0 Visionen. Får det kosta lite pengar om man sparar lite pengar ?

Såg ett inlägg från i måndags där en person konfonterat svevia med många kommentarer och medhåll från folk som åkt samma väg. E10 Kiruna - Gällivare .
"Precis ringt Svevia för att framföra min upplevels om hur farlig vägen mellan Gällivare och Kiruna var igår. Är glad att jag och min man kom fram med livet i behåll! Glashalt, spårigt och osandat! Vi körde 60 km/tim och ändå släppte det under däcken emellanåt. Till detta hör att vi kör en fyrhjulsdriven Audi A6 med splitternya vinterdäck. Bemötandet jag får i andra änden av luren är noll förståelse och total förnekelse?! "- Nej, vägen var inte hal, det var ingen friktion på den igår", "- Nej, vägen är inte spårig, vi har hyvlat den i fredags", "- Vi har sandat från Lappesuando"... Mannen som uppger sig vara ansvarig för aktuell vägsträcka vill inte höra mina åsikter och bryr sig inte ett dugg om att jag och många med mig efter den vägen faktist körde med livet som insats igår! Känns tryggt att de som ansvarar för att hålla våra vintervägar röjda och säkra har en sån medmänsklig attityd...."
 

Dagen efter låg det en lastbil med släp i diket efter vägen!

 

Längre söderut vid Morjärv har E10:an vart avstängd idag. En tankbil med ammoniumnitrat som hamnat i diket vid lunchtid, kan vara avstängd frammåt 3 tiden inatt. "Vägen stängdes av säkerhetsskäl. Eftersom ammoniumnitrat kan explodera när det kommer i kontakt med till exempel olja."

 

 

Jag förstår inte vart 0 visionen tog vägen. Får det kosta några liv om man sparar lite pengar numer ? Det räknar i pengar "den som plogar billigast får jobbet", men borde man inte lägga större vikt att jobbet görs ordentligt, att vägunderhåll sker i tid. Dessutom har Svevia har här till denna vintern sänkt priserna för åkarna som plogar riksvägarna, varav endel avhopp för att det inte är lönsamt att ha plogsträckorna kvar.

 

comments powered by Disqus