Har kommit riktigt mycket snö ute fram till i tisdags. Var och körde skoter i onsdags kring Kiruna var riktigt mycket lössnö. På en liten sjö där vi startade kompisens fastkörda skoter efter att vi trampat upp lite framför, skottade den snö en bra bit ned när den drog iväg. Ställde mig i dem spåren då var snön över naveln på mig. Så här mycket snö kan jag inte minnas när det vart här i Kiruna annars, på den snön som kommit tidigare i vinter har det alltså nu under ett par dagar kommit 40 cm till. Under tiden då snön kom under förra helgen medans Ralliarten stod ute kom det alltså rikligt med snö som även satte sig i fälgarna vilket orsakade obalans. Haft inne bilen nu i garaget så jag fått bort snön och de rullar nu lika fint som vanligt.

 

Har som blivit lite körning på oplogade och dåligt plogade vägar. De här mindre kvarters vägarna har väl visserligen sin snögräns på 7-8 cm innan de plogas men senast jag skrev kom det därikring och det togs ej ut någon plogning. Det trampas till vilket kan göra det lite lömskt uti kanterna om det blir sladdrigt, vilket kan göra det trafikfarligt vid möte eller för gång trafikanter som går efter vägen. Samt ger mer jobb när vägarna måste hyvlas fram till våren annars blir det genomslag. De större vägarna är bra men verkar halt, det känns inte med Hakka 7:orna men andra bilar jag åkt och kört med känns det väldigt halt ändå in och ut ur korsningar, kanske bidrar det att man är van vid Hakkapeliitta däcken annars.

 

Blivit lite kallt ute nu, som väntat i februari och då vädret är klart. Utanför Kiruna har det vart ned under -30 grader. Här hemma har temperaturen varierat mellan -15 och -25 grader.

Igår har man vart och åkt lite ärenden, handlat, drällt runt, druckit kaffe, vart till brorsan en bit utanför stan, vart på gymmet och tränat.

Idag har jag dragit fram släpet, skottat av all snö från det och kört en vända med den. Sen kört snöslunga, skottat altan och pysslat på i finvädret. Nu när solen gått ned blir det förstås kallt igen.